Federatie van Rasverenigingen van Dogachtige Honden

Koptekst 2 (NL)
Logo
Koptekst 1 (NL)
Ga naar de inhoud
Mw. Diddy Iking-Hüber (NL)

Sinds begin jaren 70 van de vorige eeuw ben ik actief in de Kynologie. In eerste instantie met Sint Bernards, hiermee heb ik shows gelopen en enkele nesten gefokt onder de kennelnaam "v. ’t Patdana Home". Toen deze kolossen te groot voor mij werden heb ik begin jaren 90 de Engelse Bulldog gekozen als het ras waar ik mee verder wilde. Niet het makkelijkste maar wel een mooi en karaktervol ras.

Mijn Multi Kamp. Miss Whoopi v.d. Molen de Hoop was de eerste Engelse Bulldog waar ik echt show mee ging lopen en zij was in die tijd de meest winnende Bulldog.

Samen met mijn man en tal van honden-vrienden heb ik Europa doorkruist om aan shows deel te nemen. Ook het Verenigd Koninkrijk is bekend terrein voor mij. In 2007 won ik met mijn Bulldog-reu Kamp. Ocobo Freddy MyStyle het RCC op Crufts. In 2010 won ik samen mijn Bulldog-reu Kamp. Jabberwocky’s Cloudless, Dog CC en BIS op de CC-show van de Junior Bulldog Club. Hij is ook de eerste en nog steeds de enige in Nederlands eigendom zijnde Engelse Bulldog die Engels Kampioen is.

Vele jaren heb ik als exposant deelgenomen aan de Dogachtigenshows. Tal van honden uit mijn kennel zijn Kampioen geworden in verschillende landen over de wereld. De laatste in 2019, Ned. Jeugd Kamp. Jesse James v.’t Patdana Home.

Het fokken laat ik sinds een aantal jaren graag over aan de jongere generatie maar nog steeds ben ik graag betrokken bij het reilen en zeilen in de hondenwereld. Alleen nu dat wat meer op afstand.

Ik vind het een eer om op de komende Dogachtigenshow de Kind-Hondshow te mogen beoordelen en hoop op een groot aantal deelnemertjes.
Terug naar de inhoud